وزير امورخارجه کشورمان درباره بيانيه اخير آمريکا،آلمان، انگليس و فرانسه براي تشويق شرکتهاي بزرگ به همکاري با ايران تأکيد کرد: بايد اقدامات عملي هم در کنار اين بيانيهها انجام شود.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار محمد جواد ظريف وزير امور خارجه کشورمان در نشست خبري مشترک با «وري مککولي» وزير خارجه نيوزلند با تبريک ميلاد حضرت وليعصر (عج) و اظهار خوشحالي از اينکه براي دومين بار در 2 سال اخير ميزبان وزير خارجه نيوزيلند است، اظهار داشت: من نيز در پايان سال 94 فرصتي داشتم تا به نيوزيلند سفر و از اين کشور بازديد کنم.
وي با بيان اينکه در اين سفر توانستيم زمينه را براي گسترش روابط بين 2 کشور فراهم کنيم، افزود: در طول ماههاي گذشته و ماههاي آينده ارتباطات گستردهاي بين ايران و نيوزيلند در حوزههاي مختلف و براي گسترش زمينه روابط اقتصادي دوجانبه و همچنين مشورتهاي سياسي برقرار شده و خواهد شد.
وزير امور خارجه با بيان اينکه بسيار خوشحالم که در هفتهها و ماههاي آينده هيئتهاي مختلفي از اين کشور براي گفتوگو در زمينههاي مختلف به ايران سفر خواهد کرد، ادامه داد: همکاريهاي سنتي که بين ايران و نيوزيلند در زمينههاي کشاورزي، دامپروري، صنايع غذايي و صنايع لبني وجود داشته است گسترش خواهد يافت.
ظريف با بيان اينکه حوزههاي جديد همکاري مانند همکاري در زمينههاي آموزشي، فني و تکنولوژي را بررسي ميکنيم تا روابط دو کشور بيش از گذشته افزايش يابد، تصريح کرد: بحثهايي نيز در زمينه مبادلات بانکي داشتيم تا بانکها و موسسات مالي بتوانند از همکاريهاي تجاري و اقتصادي دو کشور حمايت بکنند.
وي با اشاره به همکاري دو کشور در زمينه علمي و دانشجويي عنوان کرد: مذاکراتي نيز در زمينه تسهيل مقررات صدور ويزا و اقامت براي دانشجويان ايراني و نيوزيلندي داشتهايم.
رئيس دستگاه ديپلماسي با اشاره به عضويت نيوزيلند در شوراي امنيت و حمايت شخص وزير امور خارجه اين کشور از برجام گفت: در زمان تصويب برجام آقاي وزير رياست شوراي امنيت را به عهده داشتند و اين تعهد دولت نيوزيلند به اجراي صحيح برجام به عنوان يکي از نکات مثبت در روابط دو کشور است.
وي با بيان اينکه به عنوان دو عضو شوراي امنيت دو کشور گفتوگوهايي در زمينه موضوعات منطقه با هم دارند، افزود: امروز در خصوص آخرين تحولات در منطقه و مبارزه با افراط و تروريسم و ثبات و آرامش در عراق و ساير کشورهاي منطقه با يکديگر گفتگو کرديم و آمادهايم با اين تبادل نظرها بتوانيم به حل اختلافات و ايجاد ثبات در منطقه کمک کنيم.
ظريف در پاسخ به سوالي در خصوص بيانيه اخير کشورهاي آمريکا، آلمان، انگليس و فرانسه براي تشويق شرکتهاي بزرگ به همکاري به ايران و اينکه آيا اين بيانيه را کافي ميدانيد يا آنها بايد اقدامات ديگري نيز انجام دهند، گفت: در طي هفتهها و ماههاي گذشته توفيقات قابل توجهي در پيشبرد اهداف اقتصادي کشور در راستاي سياستهاي اقتصاد مقاومتي با استفاده از شرايط ايجاد شده پس از برجام داشتهايم.
وي با اشاره به گرايشهاي بنگاههاي اقتصادي به همکاري با جمهوري اسلامي ايران تصريح کرد: ورود هيأتهاي سياسي به ايران همواره همراه بوده با حضور گسترده بنگاههاي اقتصادي که اين نشاندهنده علاقه جامعه بينالمللي اقتصادي به همکاري با ايران است.
وزير خارجه با بيان اينکه موانعي که از گذشته در مسير همکاريهاي اقتصادي بين ايران و ديگر کشورها ايجاد شده عمدتا به دليل سياست هاي خصمانه ايالت متحده و تحريمهاي ظالمانه و بينالمللي بوده، گفت: اين موانع به تدريج در حال کنار رفتن است البته قسمتي از اينها با تعهداتي که در قالب برجام داشتند به صورت رسمي کنار گذاشته شده اما ما اعتقاد داريم که اقدامات عملي هم بايد کنار بيانيهها صورت بگيرد.
وي افزود: بيانيه اي که در حاشيه ديدار بنده با جان کري وزيرخارجه امريکا در نيويورک از سوي وي مطرح شد و بيانيه جديدي که در روزهاي گذشته از طرف وزراي امور خارجه ايالات متحده، سه کشور اروپايي و اتحاديه اروپا صادر شد، نشان دهنده يک فضاي سياسي است که مجموعه اين کشورها احساس ميکنند لازم است تعهد خود را به اجراي برجام نشان دهند.
ظريف ادامه داد: البته در کنار اينها گفتوگو هايي نيز در خصوص اقدامات عملي هم در نيويورک و هم در وين با جان کري و ملاقاتهايي نيز با هاموند و موگريني داشتم و توافق کرديم اقدامات عملي براي رفع موانع صورت بگيرد و اين اقدامات عملي را پيگيري ميکنيم.
وي تصريح کرد: يکي از اين اقدامات، همکاري گسترده بين بانک مرکزي ما و موسسات مالي است که اين همکاري ها هم اکنون در حال انجام است.
وزير امور خارجه خاطرنشان کرد: اقدام براي تشويق بانکهاي اروپايي به صورت ويژه و مشخص براي همکاري با ايران توافق ديگري است که صورت گرفته و قسمتي از اين توافق انجام شده و بخشي نيز در دست اقدام است.
ظريف گفت: اين يک هدف است اما هنوز به صورت کافي به آنچه که بايد برسيم نرسيدهايم و نياز است اقدامات بيشتري در اين زمينه از سوي آمريکا صورت بگيرد.
منبع:فارس